Wagyu is our passion

About Wagyu

Wagyu (和牛) betyder ”japanskt nötkreatur”. 


Wagyu, även känt som Kobekött, har en tendens till en omfattande grad av marmorering i köttet, samt att bilda hög procenthalt av oljigt, omättat fett.


Wagyuns genetiska potential ger ett kött som innehåller en högre procenthalt av omega 3 och omega 6 fettsyror än vanligt nötkött. ” Ett kött som smälter i munnen".

Wagyuköttet är inte bara oerhört mört, smakrikt och exklusivt. Det kan anses vara det mest hälsosamma köttet man kan äta.Mer än hälften av allt intramuskulärt fett i wagyukött består av omättade fettsyror vilket minskar den totala kolesterolhalten samtidigt som det ökar det nyttiga kolesterolet.

"Ett kött som smälter i munnen"

About us

"...att det nu går 25-tal nötkreatur av rasen Wagyu hos Anja och Carl på Borrarp i Dalstorp är egentligen av en ren slump. Det var när de letade efter lmloga raser att korsa med sin besättning av mjölkkor, som de först kom i kontakt med begreppet wagyu. 'Alltså ett mycket marmorerat nötkött som har sitt ursprung i Japan. Det lät spännande med något som inte var direkt vanligt i Sverige och som var något annat än mjölkproduktion. Vi började lite försiktigt, tog hem sperma och inseminerade några av våra kor av rasen Brown Swiss med japanese black, säger Car. Nöjda med det utfallet så blev nästa steg att skaffa några renrasiga wagyu. Men att importera vuxna kor för att bygga upp en ny verksamhet är inte den enklaste hanteringen att göra, så valet blev istället att ta hem några embryon från Australien, USA och Tyskland."


"...2017 föddes de första kalvarna och som nu är grunden i den nya verksamheten Alpha Wagyu AB. Bland annat den treårige tjuren Blue Sky, som ska användas för avel och därmed få vara kvar."

Screenshot_20211215-083029_1
Screenshot_20211215-082829_1
Screenshot_20211215-082822_1
Screenshot_20211215-082808
Screenshot_20211215-082759_1